A legjobb kutyatáp kiválasztásaA kutyák megfelelő fejlődéséhez elengedhetetlen a megfelelő táplálékok biztosítása. Ez elsősorban kutyatápot kell, hogy jelentsen. Mutatjuk, hogy miket érdemes figyelembe venni a legjobb kutyatáp kiválasztásához.

Először is fontos tisztában lenni azzal, hogy nincs univerzális kutyatáp, hanem a kutya termetétől függően kell a kutyatápot megválasztani. Nem jó megoldás az, hogy pl. a kisebb kutyáknak ajánlott tápot adjuk a nagyobb ebeknek is, csak nagyobb mennyiségben.

Arra is ügyelni kell, hogy az életciklusnak megfelelő tápot vásároljunk. A fejlődésben levő kölyökkutyáknak más összetételű tápanyagok kellenek, mint pl. egy fejlett, idős kutyának. Az összetétel mellett a kiegyensúlyozott étrendre is nagy hangsúlyt kell fektetni. Teljes értékű tápanyagokat kell adni a kutyusnak, megfelelő mennyiségben. Emiatt a kizárólag száraztápokból álló étrend nem a legjobb választás, hanem kombinálni kell a száraztápokat nedvestápokkal, vitaminokkal és egyéb tápanyagokkal is.

Bármilyen tápot is vásárolsz, vásárlás előtt el kell olvasni az összetevőket. A legjobb kutyatápok összetevői között megtalálható a hús, a szénhidrát, a zöldségek és a gyümölcsök is. Általában a dobozokon, zacskókon jelzik a gyártók, hogy teljes értékű tápról van-e szó, de ha igen, akkor akkor is ajánlott az összetevőket tanulmányozni vásárlás előtt.