A leggings a legjobb női multifunkciós nadrágtípusA leggings kezdetben kizárólag sportnadrág volt, mára azonban már szinte minden helyzetre és alkalomra találunk ilyen nadrágot. Nem véletlen, hogy ez az egyik legkedveltebb nadrág típus a hölgyek körében.

A leggings népszerűségének egyik legfőbb oka természetesen a kényelem, ki ne szeretne ugyanis kényelmes nadrágban, és általában kényelmes ruhákban lenni. A leggings ráadásul úgy éri el a kényelmet, hogy sem a nadrág funkcióiról, sem a divatos megjelenésről nem kell lemondani a kényelem miatt.

Mivel a leggings rendkívül kényelmes, és nem gátolja a mozgást, ezért edzőnadrágnak tökéletes választás. Attól sem kell tartani, hogy az edzőteremben beleakad a nadrág a súlyokba, eszközökbe, de bármilyen másik edzéshez, pl. futáshoz is kiváló.

A leggings nem csak kényelmes edzőruha lehet, hanem elegáns, alkalmi öltözetként is megállja a helyét. Az elegáns leggings természetesen nem az edzőnadrág lesz, hanem speciálisan készítenek olyan fazonokat, melyek alkalmi ruhaként is megfelelnek. Ezeket általában elegáns felsővel szokták viselni, de pl. az egyes leggingsek fölé húzott szoknyával is lehet az eleganciát növelni.

A népszerűséghez hozzájárul az is, hogy bármilyen lábbelivel viselhető. Edzéshez sportcipővel szokás viselni, alkalmi öltözetként viszont akár magassarkúval, vagy elegáns csizmával is párosítható.