Mikor éri meg mobil klímát vásárolni?Az egyre forróbb nyarak miatt egyre többen vannak azok, akik valamilyen klíma berendezés segítségével vészelik át a nyári időszakot. A legtöbben a fix, beépített klímákat keresik, de sok esetben a mobil klíma a jobb választás. Mutatjuk, hogy mikor.

Vannak olyan helyzetek, amikor kizárólag a mobil klíma áll rendelkezésre. Ilyen pl., ha valaki albérletben lakik, vagy olyan lakások esetén, melyek pl. műemlékvédelem alatt állnak, és nem lehet kültéri egységet felszerelni a homlokzatukra. Mivel ilyenkor nincs más lehetőség, ezért a mobil klíma az egyetlen megoldás.

Azok számára is kiváló megoldás a mobil klíma, akik sokat utaznak, és mindenhol kényelemben, jó időben szeretnek lenni. Nem lehet elvárni, hogy minden lakásban, irodában, szállodai szobában stb. legyen klíma beépítve, ha visszük magunkkal a mobil klímát, akkor viszont nem is kell ezen aggódni egyáltalán.

Olyan helyiségek esetén is érdemes a mobil klímát választani, ahol a fix klíma nagyon nehezen szerelhető csak fel. Ilyen pl., ha egy konyhában a fal szekrényekkel van tele, vagy az olyan helyiségek, melyek falai kényes anyaggal vannak burkolva.

Ha csak a fix és a mobil klímák árait hasonlítjuk össze, a mobil klímák általában kb. fele annyiba kerülnek, mint a hasonló fix klímák. Működés közben ugyan zajosabbak, és gyakran egy kicsit kisebb teljesítménnyel is rendelkeznek, de ha ezek nem problémák, akkor nem biztos, hogy megéri dupla annyit kifizetni egy fix klímáért, és akkor még a beszerelési költségekről nem is beszéltünk, melyek fix klímák esetén jelentkeznek.