Miért érdemes a lézeres szőrtelenítést választani?Ha szőrtelenítésről van szó, akkor manapság szinte mindenhol azt ajánlják, hogy a lézeres szőrtelenítés a legjobb megoldás. Nézzük meg, hogy mi az oka ennek a nagy népszerűségnek.

A lézeres szőrtelenítés népszerűségének alapján az jelenti, hogy szinte teljesen végleges megoldásról van szó. Egy kezeléssorozatot kell elvégezni, amelynek első részében sűrűbben végzik a kezeléseket. A szükséges alkalmak száma több tényezőtől függ, a szőr mennyiségétől, erősségétől, színétől is. A kezdeti kezelések után évente kb. 1 emlékeztető kezelésre lesz csak szükség, és élvezhetjük a végleges eredményt.

A hosszan tartó hatás mellett a lézeres szőrtelenítés kíméletes is. Aki már rendszeresen borotválta, gyantázta, esetleg epilálta a szőrt, az tudja, hogy egyik sem kellemes. A borotválás általában még elviselhető, de a szőrtüsző begyulladhat tőle, ami nem jó érzés. A gyantázás és az epilálás pedig egyenesen fájdalmas. A lézeres szőrtelenítés viszont csak enyhe kellemetlenséggel jár, a bőr kipirosodhat, mert azért mégis a szőröket el kell égetni, de pár nap után ez is elmúlik.

Egyetlen „probléma” van csak a lézeres szőrtelenítéssel, mégpedig a kezeléssorozat viszonylag magas ára. Hosszú távon azonban, ha beleszámoljuk a megtakarított időt (nem kell 3 naponta borotválni) és a tökéletes eredményt, akkor gazdaságos megoldásról van szó. Lehetőség van a kezeléssorozatokat akciósan megvenni, ha résen vagyunk, és akkor még spórolni is lehet a szőrtelenítés árán.