Apartman kiadás üzemeltetéssel együttAz apartman kiadás nagyon jó bevételforrásnak számít, sokan vannak, akik saját apartmanjukat bocsátják az érdeklődők, nyaralók rendelkezésére. Nem mindenkinek van azonban ideje, energiája foglalkozni a kiadással, vendégváltásokkal, hanem inkább másokra bízná ezeket a teendőket. Erre a célra jött létre a balatoni apartman üzemeltetés szolgáltatás.

A szolgáltatás keretein belül az apartman tulajdonosa, fizetségért cserébe, a szolgáltatóra bízza az apartman kiadását, kezelését. Ebben a formában természetesen kevesebb lesz várhatóan a bevétele, mintha saját maga foglalkozna az apartman kiadással, viszont egyáltalán nem lesz semmi teendője sem, így a bevételek tiszta bevételnek tekinthetők.

Az üzemeltetéssel foglalkozó cég általában átvállalja a marketing tevékenységeket, ők szerzik az ügyfeleket, nyaralókat, valamint a kiadással járó mindennapi teendőket. Ilyenek pl. a szállást igénybe vevők ügyeinek intézése, bejelentése, a rendszeres takarítás vagy a mosás is. Át kell adni a kulcsokat a nyaralóknak, vagy át kell tőlük venni az apartmant a nyaralást követően? Az apartman üzemeltető cég ezt is megoldja.

Az apartman üzemeltető cégek további előnye, hogy sokkal jobban értenek az apartman kiadáshoz, mint az átlagos ingatlan tulajdonosok. Emiatt akár az a helyzet is előfordulhat, hogy a magasabb szakértelem miatt az üzemeltetési szolgáltatással járó többletköltségek mellett is több lesz a bevétel, mintha saját magad csinálnál mindent.