Termékek nélkül is lehet webshopot indítani?Az online vásárlások népszerűségének jelentős és folyamatos növekedésének köszönhetően egyre többen vannak, akik saját webáruházat szeretnének készíteni, indítani. Ha már rendelkezel valamilyen üzlettel, bolttal, akkor könnyebb dolgod van, mert vannak termékeid, de mit tud tenni akkor, ha teljesen nulláról indulsz? Ilyenkor két lehetőséged van, vagy saját termékek után nézel, vagy más termékeit árulod.

A saját termékek keresése a nehezebb, nagyobb befektetéssel és kockázattal járó folyamat. Olyan termékeket kell találni, melyek iránt nagy a kereslet, be lehet őket olyan áron szerezni, vagy le lehet gyártani, amihez képest elegendő profittal adhatók el. Arra is kell ügyelni, hogy mekkora a verseny, mekkora a konkurencia az adott területen. Ha sikerült kiválasztani a termékeket, akkor raktárkészletet kell beszerezni. Mondani sem kell, hogy a megfelelő termék kiválasztása rendkívül fontos, a raktárkészlet miatt pedig a kezdeti költségek is magasak lehetnek.

A másik lehetőség a dropshipping webáruház, ami egy olyan webshopot jelent, ahol mások termékeit árulod előre megegyezett haszonért cserébe. Sokkal kisebb a kockázat, nincs szükség raktárkészletre, ha pedig nem jó termékeket választottál elsőre, akkor nagyon könnyen lehet váltani. Dropshipping webshop működtetése esetén a rendeléseket átküldésre kerülnek a partnerhez, és a partner fogja azokat feldolgozni, csomagolni, kiszállítani, így tényleg termékek nélkül lehet ilyen formában webshopot működtetni.