A különböző cégdokumentumok és áraikA hivatalos cégdokumentumok igénylése ma már néhány kattintással megoldható, arra van csak szükség, hogy bankkártyával vagy előre utalással ki tudjuk fizetni a dokumentum árát. De melyik dokumentum mennyibe is kerül a többihez viszonyítva, és mit is kapunk a pénzünkért?

A legolcsóbb dokumentum a névjegy, és csak a cég alapvető adatait tartalmazza.

A következő szintet a cégkivonat és a cégmásolat hiteles változata jelenti. A cégkivonat árakról a linken tájékozódhatunk. A hiteles cégkivonat és cégmásolat az alapvető hitelesítést jelenti, legyen szó papír alapú vagy elektronikus dokumentumról. A cégkivonat a vállalkozás jelenleg is hatályos adatait tartalmazza, a cégmásolat pedig mindent, ami korábban szerepelt egy cégről a cégjegyzékben.

Ha idegen nyelvű cégkivonatot szeretnénk, érdemes azonnal így igényelni, ugyanis anyagilag jobban járunk, mint ha utólag fordíttatnánk le valakivel.

Gyakran szükség van céges mérlegre, amely a cég adott időpillanatban aktuális vagyonát, és finanszírozási forrásait tartalmazza.

Cégkivonatot igényelhetünk e-hiteles változatban is. Ez kizárólag elektronikus felhasználásra alkalmas, és az ára is magasabb, mint a hiteles cégkivonatoké.

A közhiteles cégkivonat, cégmásolat és mérleget is be tudunk szerezni közhiteles formában. Ezek mindenképpen fizikai dokumentumok lesznek, személyesen fogjuk megkapni őket, nem elektronikus formában. A fizikai forma és a magasabb szintű hitelesítés azt fogja jelenteni, hogy ezek a dokumentumok fognak a legtöbbe is kerülni.