A borászat, a bor készítés előnyeiA rengeteg hobbi közül, ami manapság elérhető, választható, még mindig rengetegen választanak egy olyan hobbit, amely több száz éves múlttal rendelkezik, a bor készítést. Természetesen nem csak hobbiként, hanem megélhetésként is sokan működtetnek borászatot, köszönhetően a tevékenység számos előnyének.

A borászat az év jelentős részében aktív kikapcsolódást jelent, ugyanis sokat kell foglalkozni a szőlőtermesztéssel, azzal a folyamattal, aminek során a szőlő növényből gyümölcs, majd pedig bor lesz. A szőlőtermelés tehát segít az egészség megőrzésében, köszönhetően a szabadban, a friss levegőn eltöltött időnek.

Szintén előny, ahogy feljebb is írtuk, hogy nem csak hobbiként lehet a bor készítésre tekinteni, hanem akár megélhetésnek is tökéletes lehet. Ahhoz természetesen, hogy meg tudj élni belőle, vagy nagy mennyiségben kell bort készíteni, vagy kiváló minőségű borokat kell készíteni.

Nem csak a bor készítése, hanem a fogyasztása is előnyös, különösen egészségügyi szempontból. Természetesen a mennyiségre is figyelni kell, de napi egy pohár bor fogyasztása növeli a várható élettartamot. Emellett a bor fogyasztása segít a szív, az érrendszer egészségének megőrzésében is, köszönhetően az antioxidánsoknak, amik a borban megtalálhatók.

A bor fogyasztása mindezek mellett segít az anyagcsere felgyorsításában is, aminek köszönhetően alacsonyabban lehet tartani a testsúlyt is.