Az online marketing előnyei vállalkozások számáraA mai digitális világban szinte lehetetlen maximalizálni egy vállalkozás teljesítményét az internet kihasználása nélkül. Azzal már szinte minden cégtulajdonos tisztában van, hogy honlapra szüksége van cégének, azonban a látogatószerzésre, a honlap népszerűsítésére nagyon kevesen költenek csak. Ezeket a látogatószerzési technikákat összefoglaló néven online marketingnek hívjuk, és számos előnye jelentenek a vállalkozások számára.

Gyors és egyszerű

Az online marketing egyik legnagyobb előnye, hogy gyors hirdetési lehetőséget biztosít. A tradicionális reklámok, hirdetések mind napokig, hetekig tartanak, az interneten azonban percek alatt össze lehet állítani egy hirdetési kampányt, és már lehet is indítani a hirdetéseket, reklámokat.

Olcsó

A TV, rádió, újság hirdetések nem tartoznak az olcsó marketing eszközök közé. Online azonban gyakran napi 1-2 ezer forintból is több száz emberhez lehet eljuttatni vállalkozásodat. Ugyan nem mindenki fog közülük eljutni a weboldalra, de a hirdetéseket látni fogják.

Mérhető teljesítmény

A tradicionális marketing megoldások további hátránya, hogy nem lehet mérni, hogy hány ember találkozott hirdetéseiddel. Ki tudja, hogy hányan találnak rá újsághirdetésedre, hányan olvassák el a hirdetőtáblát az út mellett. Az online marketing eszközök azonban mind mérhetők, láthat, hogy hányszor jelent meg a hirdetés, mennyien kattintottak rá, valamint azt is, hogy az egyes kattintások mennyibe kerültek.