Webáruház bérlés vagy készítés, melyik a jobb?Az internetes vásárlás egyre nagyobb népszerűségnek örvend az emberek körében, aminek köszönhetően egyre több webshop nyílik. Aki webshop indításán gondolkodik, tudja, hogy két lehetősége van, a webáruház bérlés és a webáruház készítés.

A webáruház bérlés előnyei

A webáruház bérlés legfőbb előnye, hogy nem kell előre kifizetni nagy összeget, hanem pár ezer forinttal el lehet indulni, és ahogy telik az idő, úgy kell minden hónapért fizetni. Mivel a bérelhető webshopok nem rendelkeznek egyedi designnal, így minimális idő alatt el lehet indítani egy ilyen webáruházat, annyit kell csak tenni, hogy befizeted az első hónap árát, összeállítod webshopod, feltöltöd termékeidet és indulhat is a kereskedelem. Sőt, gyakran az első hónap ingyenes, így néhány kattintással lehet webáruházat indítani.

A webáruház készítés előnyei

A másik választási lehetőség a webshop készítés. Az ilyen webshop elkészítése, elindítása több időt vesz igénybe, ugyanis általában egyedi designt kell készíteni, majd le kell programozni a webáruházat. Előnye, hogy az így készült webshop teljesen egyedi lesz, valamint egyedi funkciókkal is fel lehet szerelni. Ennek az egyediségnek természetesen ára van, ami azt jelenti, hogy a indulás előtt a teljes készítési költséget ki kell fizetni.

Az elkészített webáruháznál nincsenek korlátok, nincs olyan, hogy ha nem fizeti az üzemeltető a díjakat, akkor lekapcsolják webáruházát, valamint a későbbi fejlesztések is sokkal egyszerűbben történhetnek.