Az étcsokoládé pozitív hatásaiA csokoládé az egyik legnépszerűbb édesség az emberek körében. Szemben a legtöbb édességgel azonban, a csoki fogyasztása számos pozitív hatással jár az emberek számára. Ezek különösen étcsoki fogyasztása esetén jelentkeznek, de az egyre népszerűbb kézműves csokoládék is számos pozitív hatást jelentenek a fogyasztók számára.

Az étcsokoládé egyik legnagyobb előnye, hogy tápanyagokban gazdag. Az étcsokoládé kakaóbab tartalma az 50-90% között található, a tejcsokik viszont 10-50% közötti kakaóbab tartalommal rendelkeznek.

Az étcsokoládé kiválóan alkalmas a vércukorszint csökkentésére is. Természetesen a nagy mennyiségben fogyasztott étcsokira sem igaz ez, azonban naponta néhány kocka étcsokoládé elfogyasztása csökkenti a 2-tes típusú cukorbetegség kialakulását.

A csoki fogyasztása segít a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében is, ugyanis segít tisztán tartani az ereket, megszünteti az elzáródásokat, amely csökkenti a szív és érrendszeri problémák kialakulását.

Az étcsoki javítja az emésztést is, amelynek segítségével könnyebben lehet fogyni, valamint a testsúlyodat alacsonyabb szinten tartani. Ahogy a vércukorszint csökkentésénél is, a fogyásnál is arra kell figyelni, hogy nem szabad túlzásba vinni az étcsoki fogyasztását sem, ugyanis akkor a hátrányai elnyomják az előnyöket. Helyette az alacsony, közepes mennyiségű csoki fogyasztásával lehet az előnyöket élvezni.

A csoki fogyasztása segít a nap káros sugarai elleni védelemben is.