Mitől függ a szemműtét ára?Egyre többen vannak, akik szeretnék letenni szemüvegüket, kontaktlencséjüket, és lézeres szemműtéten gondolkodnak. Számos különböző kezelés közül lehet azonban választani, és ezek a kezelések különböző árakon érhetők el.

A legolcsóbb kezelés típus minden klinikánál a PRK kezelés. A PRK az egyik legrégebbi kezelés, de ma is megállja a helyét, teljesen biztonságos, és nem mellékesen jóval olcsóbb, mint az újabb kezelés típusok. A PRK hátránya, hogy a kezelést követően néhány napig kellemetlen érzésünk lesz, valamint a felépülési idő is több, mint a modern kezelések után. A PRK drágább változata az érintés nélküli PRK, itt a PRK-hoz szükséges hámeltávolítást is lézerrel végzik.

A következő árszintet a LASIK típusú kezelések jelentik. Nincs kellemetlen érzés a kezelés után, sokkal rövidebb a felépülési idő, azonban van egy hátránya is, hogy a lebeny készítést az orvos végzi, nem a lézer.

Ezt a hátrányt küszöböli ki a FEMTO kezelés, amely drágább, mint a LASIK, de minden lépést egy lézer végez. A felépülés ugyanúgy rendkívül gyors, nem véletlenül ez a legnépszerűbb szemműtét, az ára és az eredmény is kiváló.

A top kategóriát árban és tudásban is a VISUMAX és az ugyanezzel a lézerrel végezhető SMILE szemműtétek jelentik. Van, akiknek csak a felső kategóriás kezelés áll rendelkezésére, ugyanis a többi szemműtétre nem alkalmas, a SMILE kíméletes a szemre.